Prijs voor examens

Wie wint de Prijs voor Examens dit jaar?

In 2017 ontvingen onderzoekers van de Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent en iMec deze prestigieuze prijs uit handen van de jury tijdens hét Examencongres met hun inzending ‘DPAC: beoordelen van competenties door paarsgewijze vergelijkingen’. De publieksprijs werd die dag overhandigd aan eX:plain voor Data Forensics.

De vraag is: wie wint dit jaar de prijs voor Examens?

 

Hoe kom je in aanmerking voor de Prijs voor Examens?

De NVE kent een Prijs voor Examens toe voor een bijzondere, recente prestatie op het gebied van toetsing, beoordeling en examinering. De prestatie dient in Nederland uitgevoerd te zijn. De prijs wordt jaarlijks toegekend en uitgereikt tijdens het NVE congres aan een persoon, een groep personen of een instelling. Hierbij wordt gelet op:

  • creativiteit en inventiviteit,
  • waardevolheid voor anderen in de toets- en examenpraktijk,
  • overdraagbaarheid naar andere toetssituaties,
  • toetskwaliteit.

De jury gaat na of de prestatie is geleverd in de periode tussen het NVE congres in 2017 en het NVE congres in 2019. De jury is samengesteld uit deskundigen op het gebied van toetsing en examinering en vertegenwoordigt het NVE bestuur.

 

Procedure

1. Een persoon, een groep personen of een instelling kan zichzelf inschrijven of zich laten inschrijven door één of meer NVE leden.

2. De inzending dient te bestaan uit:

  • een beschrijving van de prestatie (maximaal één A4-pagina);
  • een motivatie waarom deze prestatie de Prijs voor Examens moet winnen;
  • referenties en eventuele bijlagen die de inzending ondersteunen.

3. De jury komt medio februari 2019 bijeen om de inzendingen te beoordelen. Zij maakt daarbij gebruik van de criteria die gesteld zijn om voor de Prijs voor Examens in aanmerking te komen en maakt een juryrapport. De jury nomineert vijf  inzendingen.

4. De genomineerden krijgen eind februari bericht.

5. De jury maakt de winnaar bekend tijdens hét Examencongres op 14 maart 2019.

 

De prijs

De winnaar krijgt een trofee. Het Tijdschrift EXAMENS besteedt aandacht aan de prestatie en aan de winnaar. De genomineerden krijgen een uitnodiging voor het NVE congres; de jury gaat uit van hun aanwezigheid.

 

Inzending

U kunt uw inzending tot 1 februari 2019 indienen via het volgende e-mailadres: secretariaat@nvexamens.nl.